• Gasten geven ons een 9.4/10
  • 230 hectare rust & ruimte
  • Voor ieder wat wils
Help mee met de restauratie van de watermolen op Quadenoord!

Help mee met de restauratie van de watermolen op Quadenoord!

De watermolen op landgoed Quadenoord is eigenlijk een ruïne en bijna geheel vervallen. Dat is bijzonder jammer want het is de laatste watermolen van de Zuid-Veluwe. In het Renkums Beekdal bevonden zich ooit 9 watermolens voor de productie van papier. Van hieruit ontstond de Renkumse papierfabriek Parenco, net zoals papierfabriek Schut vanuit het Heelsums beekdal.

Gelukkig is de watermolen op Quadenoord nooit gesloopt, in tegenstelling tot de andere molens. In het beekdal achter de molen ligt nog steeds het prachtige sprengenstelsel dat gelukkig in goede staat verkeert. Om de geschiedenis meer tot leven te brengen wil het landgoed vanuit de watermolen een wandelroute uitzetten naar alle plekken in het dal waar molens hebben gestaan. Het landgoed hoopt dan ook de watermolen volledig te herstellen, compleet met functionerend draaiwerk. Onze vrijwilligers zijn er eveneens enthousiast over, maar het komt nu aan op het vinden van voldoende budget.

Wij hopen van de provincie Gelderland 60% subsidie te ontvangen van het benodigde budget. Andere subsidieaanvragen zijn in behandeling, waaronder het Cultuurfonds (toegezegd € 15.000) en het Molenfonds (toezegging € 10.000). Waarschijnlijk is nog ongeveer € 100.000 aan toezeggingen nodig. Wij proberen dat bedrag voor juli 2019 bij elkaar te brengen.

WILT U ONS HELPEN?

Indien u mogelijkheden ziet ons project te steunen, zijn wij daar natuurlijk bijzonder verheugd over. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op door een bericht te sturen naar watermolen@quadenoord.nl of contact te zoeken met de rentmeester van het landgoed, John Smits (smits.rentmeester@gmail.com).

 

Binnenkort starten we een crowdfund actie! Houd de website en/of facebook in de gaten

 

This site is registered on wpml.org as a development site.