• Gasten geven ons een 9.4/10
  • 230 hectare rust & ruimte
  • Voor ieder wat wils

Alles en meer over landgoed Quadenoord

Sinds 1926 een begrip op de Veluwe…

Alles en meer over landgoed Quadenoord

Een rijke historie

Oké, even een klein lesje geschiedenis. Landgoed Quadenoord is al zo’n 130 jaar in het bezit van één familie. Echter blijkt het landgoed al bewoond sinds 1500 voor Christus. Dit is uit de grafheuvels die op het landgoed te vinden zijn af te lezen. Het is niet helemaal duidelijk waar de naam ‘Quadenoord’ vandaan komt, maar ons favoriete verhaal is dat de naam afkomstig is van een oude volksstam die vijandig was tegen de Romeinen. De Nederlandse Asterix en Obelix van de Veluwe, zeg maar!

Veelzijdig landgoed midden in de natuur

We nemen een sprongetje naar het heden toe. Het landgoed van 230 hectare groot in Renkum is ons huis. Hier is het ons doel om de rijke natuur op ons landgoed te beschermen, verbeteren én delen met elkaar. Daarom zetten we ons in voor de natuur. Zo zijn we bezig met landbouw, bosbouw en biodiversiteit. Daarom werken we met producten afkomstig van het landgoed zelf, lokale producten en regionale partijen. Daarom bieden we een totaalervaring in de natuur. Een persoonlijke beleving die je (opnieuw) van de natuur doet houden.

De natuur pur sang

Een uniek én ontzettend belangrijk Natura 2000-gebied, dat is het Renkums Beekdal. Met een oppervlakte van 912 vierkante kilometer viert de natuur hier hoogtij. Daar plukken wij allemaal de vruchten van. Zo vind je een uitgebreid net van wandel- en fietspaden in de directe omgeving van ons landgoed. Diverse (knooppunt-)fietsroutes en wandelroutes (LAW 6-2, LF 4b) bevinden zich nabij of lopen over het landgoed. Tevens is het een ideaal gebied voor paardrijden. Maar bovenal vind je genoeg rust en ruimte om heerlijk bij te komen. beloofd!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.