• Gasten geven ons een 9.4/10
  • 230 hectare rust & ruimte
  • Voor ieder wat wils

Gerestaureerde watermolen

De laatste watermolen van de Zuid-Veluwe!

Gerestaureerde watermolen

De laatste der mohikanen

In het Renkums Beekdal bevonden zich ooit 9 watermolens voor de productie van papier. Van hieruit ontstond de Renkumse papierfabriek Parenco, net zoals papierfabriek Schut vanuit het Heelsums beekdal. Gelukkig is de watermolen op Quadenoord nooit gesloopt, in tegenstelling tot de andere molens. In het beekdal achter de molen ligt nog steeds het prachtige sprengenstelsel dat gelukkig in goede staat verkeert.

Restauratie van de watermolen op Quadenoord

De afgelopen jaren heeft Landgoed Quadenoord een actie op touw gezet om de watermolen in ere te herstellen, compleet met functionerend draaiwerk. Dat was wel een uitdaging. Onze vrijwilligers waren eveneens enthousiast, maar het kwam vervolgens aan op het vinden van voldoende budget. Samen hebben we echter de schouders eronder gezet en het is gelukt om onder andere met behulp van de provincie Gelderland, het Cultuurfonds en het Molenfonds de watermolen te restaureren!

Kom vooral langs!

De watermolen is in volle, functionerende glorie te bewonderen op ons landgoed en bevindt zich vlak achter Bassie bij de Beelden en de Beeldentuin. Neem vooral een kijkje en stuur watermolen@landgoedquadenoord.nl een bericht voor al je vragen!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.