• Gasten geven ons een 9.4/10
 • 230 hectare rust & ruimte
 • Voor ieder wat wils

Workshops beeldhouwen en de Beeldentuin

Eén van de meest opvallende en bekendste onderdelen van landgoed Quadenoord is de beeldentuin. Deze expositie is 365 dagen per jaar te bewonderen en in combinatie met een mooie wandelroute te ervaren!

LET OP!! LAATSTE WORKSHOPDAG DIT SEIZOEN IS 4 OKTOBER!

Workshops beeldhouwen en de Beeldentuin

Workshops 2023

LET OP!! LAATSTE WORKSHOPDAG DIT SEIZOEN IS 4 OKTOBER!

 

Ook dit jaar is het weer gelukt om Bester en Master naar Nederland te halen voor workshops beeldhouwen. We kunnen weer beeldhouw technieken, kennis en vakmanschap aanbieden aan “vaste” gasten en aan nieuwe enthousiastelingen.

 

Lekker met je handen bezig zijn terwijl je van onze rust en ruimte geniet? Dat kan! De workshops worden vanaf 17 mei tot begin oktober 2023 elke dinsdag tot en met zondag gegeven van 10.00 uur tot 18.00 uur aan de rand van onze prachtige beeldentuin. Je kunt een gehele dag boeken óf een halve dag. Interesse? Boek dan gauw een plekje via het onderstaande contactformulier. Voor meer informatie stuur ons naar beeldentuin@quadenoord.nl. De workshops starten vanaf 17 mei 2023. Bester zal de eerste maanden voor zijn rekening nemen. Rond half juli zal hij worden afgelost door Master.

 

Het is mogelijk om broodjes/lunchpakketten te bestellen via Bassie! Dit kan van tevoren door een lunchpakket via de mail of telefonisch (06-13964898) te reserveren. Het is natuurlijk ook mogelijk om op de dag zelf bij Bassie het een en ander te bestellen

 

 

 

 

African Art Promotion organiseert workshops beeldhouwen in serpentijnsteen op landgoed Quadenoord. Een prachtige manier om creatief bezig te zijn! De workshops zijn zowel geschikt voor de beginnende, als voor de gevorderde beeldhouwer.

In een dag leert u de basistechnieken en het gebruik van de gereedschappen en kunt u een leuk eenvoudig beeld vervaardigen. In meerdere dagen kan een beeld meer gedetailleerd en verfijnd worden.

 

Verloop workshop

 

Er zullen 2 beeldhouwers uit Zimbabwe aanwezig zijn als begeleiders. Zij zijn Engelstalig en zeer ervaren in het beeldhouwen. Zij vertellen behalve over de techniek, ook veel over de symboliek van de beelden. De maximale groepsgrootte is 25 personen. In de workshops leert u werken met serpentijnsteen en de gereedschappen die hier voor nodig zijn. Plezier in het werken met de steen staat voorop. Er wordt gewerkt in een rustieke kapschuur gelegen in het prachtige Renkumse Beekdal. Ook bij minder mooi weer biedt deze kapschuur voldoende bescherming om door te kunnen werken.

 • Om 10.00 uur is de instructie, gegeven door een Zimbabwaanse kunstenaar, waarin uitgelegd wordt hoe de diverse gereedschappen gebruikt worden. Het gereedschap wordt ter beschikking gesteld.
 • De eerste bewerking vindt plaats met een hamer en diverse beitels. Hiermee wordt de ruwe vorm van het werkstuk uit de steen gehakt.
 • Daarna wordt het beeld met raspen en vijlen verder bewerkt. Uiteindelijk wordt het met watervast schuurpapier nat geschuurd.
 • Na het polijsten wordt het beeld verhit, waarna er verschillende lagen kleurloze terpentijnwas op worden aangebracht. Hierdoor wordt de oorspronkelijke kleur en textuur van de steen zichtbaar.
 • Nadat het beeld is afgekoeld wordt het met een zachte doek uitgepoetst.

 

 

De prijzen en mogelijkheden

 

Dagkaart*

 • 1 workshop € 45.-
 • 5 workshops € 200.-
 • 10 workshops € 350.-
 • 20 workshops € 600.-

Halve dagkaart*

 • 1 workshop € 25.-
 • 5 workshops € 110.-
 • 10 workshops € 200.-
 • 20 workshops € 360.-

Stenen

 • € 3,00 per kg.

 

 1. Alle abonnementen zijn alleen geldig in het seizoen van aankoop! Restitutie van niet gebruikte gedeelte is niet mogelijk.
 2. Dag abonnementen kunnen alleen voor hele dagen afgetekend worden. Een dag in twee halve dagen splitsen is niet mogelijk en indien er alsnog voor een halve dag gereserveerd wordt, vervalt de tweede helft op het abonnement van die dag.
 3. Het abonnement is persoonlijk en kan niet gedeeld worden met meerdere/ander personen.
 4. Stenen worden aangeschaft op Quadenoord (€ 3,00 per kg). Eigen meegebrachte stenen kunnen niet tijdens de cursus gebruikt worden.
 5. Het dragen van een veiligheidsbril tijdens de workshops is verplicht. U dient zelf een veiligheidsbril mee te nemen.
 6. Koffie en thee (te verkrijgen bij Master en Bester) zijn tijdens de workshops gratis.
 7. Voor alle cursisten gelden dezelfde prijzen.
 8. De dagcursus loopt van 10.00 uur tot 18.00 uur en de halve dag cursus, naar keuze,  van 10.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 18.00 uur.
 9. Honden graag aangelijnd houden en voorkom overlast voor andere cursisten.
 10. Parkeren van fietsen en auto’s is alleen toegestaan buiten de beeldentuin. Er zijn parkeermogelijkheden vlak na de inrit van het Natuurkampeerterrein Quadenoord. Dit op last van het beheer van Quadenoord.
 11. De kapschuur is alleen toegankelijk voor de cursisten.

Beeldhouwen

"*" indicates required fields

MM slash DD slash YYYY
Je kunt meerdere dagen reserveren in één keer. Graag noteren op de volgende manier --> hele/halve dag op (DD-MM-JJJJ).
This site is registered on wpml.org as a development site.